Om oss

Elektroplast as er produsent og leverandør av varmeelementer i elektrisk ledende plast og står blant annet bak gulvvarmesystemet EP Varmegulv. Vi holder til på Høvik i Bærum, men har også lager og produksjon andre steder.

Systematisk forskning på elektrisk ledende plast begynte rundt 1970, men det gikk lang tid før man så hvilke muligheter som kunne ligge i det. Vi startet opp på slutten av 1980-tallet, med en ide om at dette kunne ha mange kommersielle bruksområder. Etter flere års eksperimentering med plasttyper og produksjonsmetoder, hadde vi endelig kommet frem til et noenlunde stabilt, slitesterkt og anvendelig sluttprodukt. Varmeelementene ble laget i forskjellige bredder og effekter, tilpasset ulike formål. Noe ble levert til frostsikring av bygg, annet til industri og til medisinsk sektor. Det største bruksområdet viste seg imidlertid raskt å være romoppvarming og vi var først ute i verden med selvregulerende gulvvarme. 

Siden den gang har vi hatt kontinuerlig fokus på videreutvikling av produksjonen og produktets egenskaper. Det skal være slitesterkt, ha en god tåleevne overfor kjemikalier og ytre påvirkninger og ha lang levetid. Samtidig benytter vi mest mulig «snille» plasttyper, uten skadelig avdamping og som er mest mulig gjenvinnbare.

Varmeelementene skal selvfølgelig også ha jevn overflatetemperatur og gi høyest mulig varmeutvikling kontra strømforbruk. Vi lar oss ikke begrense av hypotesen om at «en watt er en watt!», men forsøker i stedet å utfordre den, ved å lage elementer med stadig bedre selvreguleringseffekt.

I dag benyttes elektrisk ledende plast i mange produkter vi omgir oss med i hverdagen, hvor det først og fremst er halvleder-teknologien som kommer til sin rett. Du finner det i tv`er, tastaturer, fjernkontroller, roboter, biler, harddisker, solcellepaneler og mye mer. Selv har vi holdt fokuset på bruk i varmeløsninger. I tillegg til gulvvarme, har vi  levert elementer til ting som batterivarme for el-biler, bårevarme, sengevarme, speilvarme, oppvarming av gel for ultralydundersøkelser, varme i fjøs, trapper, bio-toaletter, bærbare pc`er for utendørs bruk, stigtrinn på buss og bane og mye mer.

Vi er alltid åpne for å se på nye områder, så har du en utfordring, ser vi gjerne om vi kan bidra til en god løsning!